Hardloopscholing

De hardloopscholing die wij aanbieden biedt hardlopers een hardlooptraining voor een betere looptechniek, hiermee wordt de kans op blessures en klachten verkleint. De scholing wordt gegeven door een gespecialiseerde fysiotherapeut. 

Dit is een cursus van 13 lessen waarbij de rompstabiliteit getraind wordt i.c.m. loopscholing. De trainingen vinden buiten en in de trainingszaal van FysioChallenge plaats. De groep bestaat uit maximaal 8-12 personen. Beginnende en gevorderde hardlopers kunnen hier aan deelnemen.

We gaan geen grote afstanden hardlopen. Het accent licht dus duidelijk op de looptechniek en oefeningen om de spieren te versterken, welke u nodig heeft met hardlopen.
Vooraf zal middels een intake uw gezondheid in kaart worden gebracht. Middels onderzoek van het bewegingsapparaat, functionele krachttesten en een video loopanalyse krijgen we verder inzicht in uw looptechniek en eventuele blessures.

Datum nieuwe cursus: maandag 8 april 2024 van 19.00u tot 20.00u.  

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of stuur een bericht via het contactformulier.

 

contactformulier

 

Tijdens de hardlooptraining, leert u o.a. het gebruik van ademhalingstechnieken bij hardlopen, core stability training, balanstraining, de juiste haklanding en midvoetlanding. Informatie over uw hardlooptechniek halen wij uit de hardloopanalyse. Vanuit deze analyse werken wij in groepsverband aan verbetering van uw hardloopprestaties. De hardloopscholing is geschikt voor alle typen hardlopers; bare foot running, chi running, natural running en ook senioren die hardlopen om de vitaliteit en conditie te verbeteren.