Zwangerschapscursus

Als u zwanger bent, verandert uw lichaam, dat hoort er nu eenmaal bij. De belasting neemt toe, terwijl uw belastbaarheid juist afneemt. Bewegen wordt moeilijker. Binnen de praktijk wordt de zwangerschapscursus aangeboden, waar op de bovengenoemde veranderingen wordt ingegaan. De cursus is bedoeld voor vrouwen vanaf 25 tot 31 weken zwangerschap en bevat 7 lessen (incl. partnerles) voor de bevalling en 5 lessen na de bevalling.

Voor de bevalling

Een belangrijk onderdeel is de individuele aandacht. Terwijl de cursus in groepsverband wordt gegeven is er ruimte voor individuele begeleiding. U krijgt informatie over de veranderingen in uw lichaam en de invloed hierop op uw spieren, gewrichten en lichaamsopbouw. Op basis daarvan gaat u uw spieren versterken en tijdens dagelijkse handelingen toepassen. Daarnaast leert u ook goed en efficiënt te bewegen en uw gewrichten op de juiste manier te gebruiken.
Alle fasen van de bevalling komen aan bod en vooral hoe daarop te anticiperen. U gaat ademhalingsoefeningen toepassen en houdingen ervaren, die helpen bij het opvangen van weeën.

De partnerles

In de praktijk wordt vaak duidelijk dat de partner weinig kennis heeft over wat de bevalling inhoudt. Ook weten zij vaak niet wat ze kunnen verwachten en wat ze kunnen doen tijdens de bevalling. Tijdens de partnerles worden de fasen van bevalling besproken en krijgt de partner vaardigheden aangeleerd waarmee hij tijdens de bevalling kan ondersteunen.

Na de bevalling

Een zwangerschap maar zeker ook een bevalling heeft een behoorlijke impact op het lichaam. Daarom is goede begeleiding bij het herstellen van groot belang.Tijdens de lessen werken wij aan het versterken van uw spieren en opbouw van de conditie. U krijgt adviezen over de houdingen tijdens de verzorging van uw baby. U neemt tijd voor uzelf, waardoor u goed voor uzelf zorgt.

Want: alleen als u goed voor uzelf zorgt kunt u goed voor uw gezin zorgen.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 156,00. Afhankelijk van je zorgverzekering en pakket wordt deze cursus (gedeeltelijk) vergoed. Het is ook mogelijk alleen de 5 lessen na de bevalling te volgen. De kosten hiervoor zijn dan € 75,00. 

Data

Locatie: Gezondheidscentrum Rijkevoort

Prenatale begeleiding:19.00uur tot 20.00uur. 

Startdatum: * Woensdag 26 juni 2024

Postnatale begeleiding:(wordt nog nadere bekend gemaakt) 20.00uur tot 21.00uur.

Startdatum: * Woensdag 12 juni 2024

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier