Fysiotherapie & Specialisaties van de fysiotherapeut 

De fysiotherapeut kan gezien worden als de specialist van het menselijk bewegingsapparaat, waarbij we doelgericht te werk gaan. 

Fysiotherapie bij blessures, vastzittende spieren, pijnlijke gewrichten, aandoeningen/ziekten, syndromen of ter preventie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Dit varieert zich van klachten aan de rug, nek, schouders, armen, benen en voeten tot aan sportblessures en revalidatie na een(zware) operatie. De fysiotherapeut maakt gebruik van verschillende behandelmethodes zoals oefentherapie, massage, mobilisaties en advies over houding en beweging. 

Het doel van fysiotherapie is om het functioneren van het lichaam te verbeteren en/of te herstellen en de pijn te verminderen. Door middel van een intake wordt er gekeken naar de klachten en wordt er een behandelplan opgesteld in overleg met de patiënt. Hierbij wordt er rekening gehouden met de persoonlijke situatie en wordt er gezocht naar oplossingen die passen binnen de leefstijl en persoonlijkheid van de patiënt. Daarnaast kan fysiotherapie preventief worden ingezet om klachten te voorkomen of om het herstel na een operatie te bevorderen.

Fysiotherapie is een erkend beroep en valt onder de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Voor fysiotherapie heb je in de meeste gevallen geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Een verwijzing is nodig na een operatie of een chronische indicatie welke vastgesteld in door de chronische indicatielijst. Deze is terug te vinden op de website bij uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over fysiotherapie kunt u terecht bij;

Website; 'De fysiotherapeut'

Fysiochallenge, biedt fysiotherapie en behandeling vanuit meerdere specialisaties:

Ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten biedt een deskundig pakket behandelingen. U kunt bij ons terecht voor:

 

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier