Fysiotherapie & Specialisaties van de fysiotherapeut
Onze fysiotherapiepraktijk werkt doelgericht

De fysiotherapeut kan gezien worden als de specialist van het menselijk bewegingsapparaat.


Fysiotherapie bij ziekten, blessures, vast zittende spieren, pijnlijke gewrichten, aandoeningen, syndromen of ter preventie

De fysiotherapeutische zorg richt zich op de oorzaken van gezondheidsproblemen en op de gevolgen van ziekten, aandoeningen en syndromen, met als doel het bevorderen van de gezondheid. Hierbij wordt gekeken naar stoornissen, beperkingen en participatieproblemen.
Daarnaast kunnen externe en persoonlijke factoren van invloed zijn op het gezondheidsprobleem. Externe factoren zijn de fysieke en sociale omgeving die iemands functioneren beïnvloedt, als belemmerende of ondersteunende factor. Persoonlijke factoren zijn iemands individuele achtergrond (leeftijd, geslacht, sociale status, culturele achtergrond, levenservaring en dergelijke).


De fysiotherapeut behandelt vanuit de patiënt zijn of haar mogelijkheden

Voortbouwend op het zoeken naar oorzaken schenkt de fysiotherapeut veel aandacht aan preventie. De fysiotherapeut legt de bewegings(on)mogelijkheden van de patiënt vast. Hij onderzoekt op welke wijze het bewegen plaatsvindt om te analyseren waarom de patiënt juist op deze manier beweegt. In de analyse zoekt de fysiotherapeut naar oorzakelijke en beïnvloedbare factoren op basis waarvan hij in samenspraak met de patiënt de doelen en het behandelplan opstelt. Het doel van de behandeling is het optimaliseren van het bewegen van de patiënt uitgaande van zijn vermogens en binnen de mogelijkheden die er zijn.


Fysiochallenge, biedt fysiotherapie en behandeling vanuit meerdere specialisaties:

Ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten biedt een deskundig pakket behandelingen. U kunt bij ons terecht voor:

 

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier