Musculoskeletale echografie

Een betere diagnose zorgt voor een beter behandelbeleid

De fysiotherapeut kan zich specialiseren in musculoskeletale echografie, waardoor er de mogelijkheid is om middels de geschikte apparatuur IN het lichaam te kijken. Hierdoor kunnen we beoordelen of er wel of geen sprake is van een pees-/slijmbeurs- of gewrichtsontsteking, een spier- of pees-scheur, kalkafzettingen of slijtageverschijnselen.

Soms blijven klachten onverklaarbaar langdurig aanwezig of komen telkens weer terug ondanks alle inspanningen van uw therapeut of van uwzelf. In dit geval zou echografie ingezet kunnen worden om mogelijke herstel belemmerende factoren op te sporen en een duidelijkere diagnose te stellen. Middels deze extra verworven informatie kan uw fysiotherapeut onderbouwde keuzes maken voor het beste behandelbeleid, de prognose van uw klachten beter inschatten of wellicht met de huisarts overleggen of andere therapievormen of doorsturen naar een specialist zinvol zouden kunnen zijn. 

Ook het laten zien, dat het ‘er allemaal goed uitziet’ en er GEEN afwijkingen aanwezig zijn creeërt veel geruststelling en vertrouwen bij de patiënt.

 Per gewricht en/of lichaamsregio zijn de mogelijkheden met echo zeer verschillend.

 Voor volgende mogelijke indicaties kunt u bij ons terecht voor echografie:

Even voorstellen

Graag wil ik me voorstellen en de toegevoegde waarde van echografie onder de aandacht brengen.

Ik ben Beate Budde, 40 jaar, Fysio- en Manueel Therapeute en werk met veel plezier in een particuliere praktijk waar ik dagelijks patiënten zie met musculoskeletale klachten. In 2020 ben de uitdaging echografie aangegaan met als doel lichamelijke klachten, waarmee de patiënt bij mij komt, beter te kunnen verklaren en doelgerichter te kunnen adviseren en behandelen.

Ik miste in mijn werk een extra onderzoekstool om meer helderheid te krijgen in het klachtenbeeld van de patiënt. Het heeft een grote meerwaarde als je IN het lichaam kunt kijken: Door de anamnese en het lichamelijk onderzoek heb je een vermoeden wat er aan de hand kan zijn, en dit kun je met echo eventueel bevestigen of uitsluiten.

Echografie geeft natuurlijk niet antwoord op al je vragen, maar ik persoonlijk vind het een grote toevoeging in mijn dagelijks werk als fysiotherapeut. Ook de patiënt is erg dankbaar als er zorgvuldig wordt gekeken en als deze niet weer via huisarts naar het ziekenhuis moet voor dit aanvullend onderzoek. De lijnen zijn kort en de antwoorden die je krijgt maken het klachtenbeeld vaak een stuk duidelijker.

Ik hoop dus met echografie een steentje bij te dragen aan het optimaliseren van het diagnostisch en therapeutisch proces, waarvan zowel de patiënt als de therapeut echt blij kan worden!

Kosten:

45-60 minuten.

Intake, onderzoek, echografie en uitleg: €98,-

Indien u aanvullend verzekerd bent? Vergoeding fysiotherapie kosten intake en behandeling.

 

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier