Hardlooprevalidatie na sportblessure
Wat kan de fysiotherapeut hierin voor u betekenen

Hardloopblessures komen in vele vormen voor. De fysiotherapeut gespecialiseerd in het hardlopen kan middels intake en onderzoek u meer duidelijkheid geven over de behandeling en het herstel.

Hardloopklachten komen veel voor. De meest blessure ontstaan door teveel trainen, geen efficiënte hardlooptechniek, verkeerd schoeisel maar ook geen goede actieve stabiliteit van het lichaam. Belangrijke factoren zoals leeftijd, gewicht, lenigheid, eerdere blessures of klachten kunnen ook een rol spelen.
De fysiotherapeut gespecialiseerd in het hardlopen gaat vanuit een breed perspectief naar uw klachten kijken. Dit is een lichamelijk onderzoek waarin de eventuele fysieke klacht centraal staat. Daarnaast kijken we naar factoren die van invloed zijn op het hardlopen. Ook wordt er gekeken naar de loop efficiëntie middels een videoanalyse en worden de hardloopschoenen beoordeelt.

Naast het behandelen van hardloopklachten geven wij twee keer per jaar de cursus hardloopscholing. Deze cursus is laagdrempeling voor eerdere beginnende of ervaren hardloper om zijn looptechniek en kennis over hardlopen te verbeteren. Vele tevreden en enthousiaste lopers zijn u voor geweest. 

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier