Hoofd- en aangezichtspijn


Hoofdpijn of pijn in het aangezicht komt veel voor. Soms is een pijnklacht makkelijk te verhelpen. De ervaring is dat pijnklachten vaak complex zijn. Veel oorzaken kunnen ten grondslag liggen waarbij de oorzaak zo goed mogelijk achterhaald of uitgesloten moet worden. Als manueeltherapeut gespecialiseerd in hoofd en aangezichtsklachten, kunnen wij hier mogelijk iets in betekenen.

Aandoeningen in deze regio welke passen binnen ons vakgebied zijn; CMD ofwel Cranio Mandibulaire Dysfunctie is de meest gebruikte term voor deze veel voorkomende klachten van en rondom de kaakgewrichten. Andere benamingen zijn PDS (pijn dysfunctie syndroom) of TMD (temporo mandibulaire dysfunctie). Hoofdpijnklachten zijn klachten zoals migraine, spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn.

Een uitgebreide anamnese/vraaggesprek met een gericht onderzoek zal meer duidelijkheid kunnen geven over uw klachten en hoe deze te behandelen zijn. Een goede uitleg over de bevindingen, het behandelplan en de verwachte resultaten in van groot belang. 

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier