Hoofd- en aangezichtspijn
Wat kan de fysiotherapeut hierin voor u betekenen

Hoofdpijn of pijn in het aangezicht komt veel voor. Soms is een pijnklacht makkelijk te verhelpen. De ervaring is dat pijnklachten vaak complex zijn. Veel oorzaken kunnen ten grondslag liggen waarbij de oorzaak zo goed mogelijk achterhaald of uitgesloten moet worden. Als manueeltherapeut gespecialiseerd in hoofd en aangezichtsklachten, kunnen wij hier mogelijk iets in betekenen.

Aandoeningen in deze regio welke passen binnen ons vakgebied zijn; CMD ofwel Cranio Mandibulaire Dysfunctie is de meest gebruikte term voor deze veel voorkomende klachten van en rondom de kaakgewrichten. Andere benamingen zijn PDS (pijn dysfunctie syndroom) of TMD (temporo mandibulaire dysfunctie). Hoofdpijnklachten zoals: migraine, spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn.

Een uitgebreide anamnese of vraaggesprek met een gericht onderzoek zal meer duidelijkheid kunnen geven over uw klachten en hoe te behandelen? Belangrijk is om de patiënt duidelijk uitleg te geven over de bevindingen, behandelplan en verwachte resultaten.

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier