Hart fysiotherapie & Longfysiotherapie
Deskundig in het behandelen van hart- en longaandoeningen

De hart- en longfysiotherapeut is deskundig in het behandelen van mensen met hart- en longaandoeningen. Voorbeelden van hartaandoeningen zijn pijn op de borst (angina pectoris), hartinfarct en mensen die een operatie hebben ondergaan zoals hartklepvervanging, bypass operatie of dotterbehandeling.  Voorbeelden van longklachten zijn COPD (emfyseem/chronische bronchitis), astma, longfibrose en mensen met longproblemen na een operatie.


De Hart fysiotherapeut & longfysiotherapeut adviseert en instrueert bij hartklachten longklachten

De hart- en longfysiotherapeut is deskundig in het beoordelen en indien nodig het verbeteren van hun levensgewoontes en levensstijl. Ook is het belangrijk om controle te krijgen over zijn of haar lichaam en het op peil brengen of verbeteren van de conditie. Dit wordt gedaan door oefeningen en/of het aanleren van ademhalingstechnieken en ademtempo. Overgewicht of ondergewicht speelt soms een belangrijke rol bij deze hartklachten, longklachten en willen we beïnvloeden. 

De hart en long therapie gebeurt vaak in samenwerking met andere disciplines zoals de huisarts, diëtist en specialist.

De fysiotherapie wordt individueel of in groepen aangeboden. De groepslessen vinden plaats op woensdag van 13.30 tot 14.30 en op vrijdag van 10.30 tot 11.30.

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier