Master manuele therapie
Behandeling van uw wervelkolom en gewrichten

Manuele therapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie en wordt gekenmerkt door het analyseren, interpreteren en behandelen van complexe gezondheidsproblemen als gevolg van gewricht, spier en zenuw stoornissen van het menselijk bewegingsapparaat.

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken, diagnosticeren en  behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Vaak gaan deze klachten gepaard met pijn en het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten.

Diagnose en behandeling door de manueel therapeut

Tijdens het onderzoek en daarna de behandeling wordt gebruik gemaakt van specifieke manueel diagnostische- en manueel therapeutische technieken.

Behandeling zoals een mobilisatie of manipulatie van de nek kan effectief zijn in het herstel van uw klachten. Echter kan deze behandeltechniek risico`s met zich meebrengen. Deze risico's zijn zeer klein, maar u dient hierover dient u wel te worden ingelicht. Daarnaast zult u schriftelijke toestemming moeten geven voordat wij deze technieken mogen toepassen.

Voorlichtingsfolder; manuele therapie bij nekklachten.

Toestemmingsverklaring; manuele therapie bij nekklachten

Voorlichtingsfilm: manuele therapie bij nekklachten

De manueeltherapeut kan wetenschappelijk geschoold zijn. Hiervoor draagt de therapeut de titel "professional master” manuele therapie. De master manueeltherapeut heeft wetenschappelijk meer inzicht in de medische ontwikkelingen binnen de wereldwijde gezondheidszorg. Daarnaast zijn we aangesloten bij het Rugnetwerk Zuidoost Nederland. Hier blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons vak. 

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier