Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode die zich richt op het verbeteren van het houdings- en bewegingsgedrag. Een oefentherapeut behandelt patiënten met uitgebreide aandacht voor de oorzaak van de klachten en met een scherpe blik op het dagelijks leven.

Bewustwording als basis voor oefentherapie

Bewustwording vormt de basis voor het gehele behandelingstraject. De oefentherapeut begeleidt en stuurt in dit proces. Alleen wanneer een patiënt snapt wat hij of zij moet verbeteren in zijn houding, beweging of gedrag, komen we samen tot een mooi eindresultaat.

Het individu staat centraal

Wat Oefentherapie Cesar daarnaast bijzonder maakt, is de zogenaamde holistische benadering, waarbij oog is voor het individu in zijn geheel. Daarbij hoort ook de omgeving van de patiënt en zijn of haar motivatie. Naast fysieke activiteit wordt hierdoor gelijktijdig mentale beweging gestimuleerd. 

Nadruk op de lange termijn

De behandeling kan genezend of preventief zijn, maar is vooral gericht op de lange termijn, zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dit betekent dat de mensen leren omgaan met hun klachten en ervaren hoe ze hun klachten kunnen beïnvloeden in de toekomst.