Revalidatietherapie

Revalidatie betekend weer valide worden na een blessure, ongeval of medische ingreep. De fysiotherapeut helpt u professioneel opnieuw te leren bewegen op een verantwoorde manier en binnen de mogelijkheden. Na een val, of ander trauma en na een operatie, moet je meestal al snel revalideren. In de opbouw van de revalidatietherapie moet eerst de beweging weer hersteld worden, dan de spierkracht en de coördinatie, om tot een goed resultaat te komen.


Snel revalideren? revalideren gaat niet altijd snel, vaak gebeurd dit stapje voor stapje

Het streven is de totale revalidatieduur aanzienlijk in te korten dan wanneer u geen gebruik zou maken van fysiotherapie gedurende uw weg naar herstel. Uiteraard mag u verwachten dat dit op een verantwoorde manier gebeurd, die past binnen de mogelijkheden van uw bewegingsapparaat. Het is belangrijk om goed in te schatten wanneer je meer aan kan, of juist te veel doet.

De revalidateitherapeut | fysiotherapeut stelt samen met u en indien nodig in overleg met de betrokken specialist, een persoonlijk behandelplan op om stapje voor stapje te revalideren.

Soms is het nodig om littekenweefsel meer soepel te maken middels massagetechnieken die kunnen worden toegepast door de oedeemtherapeut.


FysioChallenge behandelt veelal patiënten binnen de gemeenten Boxmeer en Bergen, die behandeld zijn in o.a. de ziekenhuizen | instellingen:


Wij leveren revalidatietherapie aan patiënten uit: Sambeek, Boxmeer, Vortum Mullem, Groeningen, Vierlingsbeek, Overloon, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Bergen (Limburg), Afferden etc. Bent u elders woonachtig? Ook dan bent u van harte welkom.