Sportfysiotherapie gezond sporten
Behandeling, tips advies bij of ter voorkoming van een sportblessure

Sportfysiotherapie richt zich op sport gerelateerde klachten waaronder bijvoorbeeld knie-, schouder-, enkel- en/of polsproblematiek. We dragen zorg voor preventie, advisering en behandeling van een sportblessure. Dit kan zijn voor de beroepssporter en algemene sporters in verschillende leeftijdscategorieën en met enkelvoudige, meervoudige of complexe gezondheidsproblematiek.

Therapie voor de sporter en topsporter

De sportfysiotherapie richt zich op fysiotherapie en revalidatietherapie voor sporters. Dit kan de revalidatie van een tijdens het sporten opgelopen blessure zijn, maar sportfysiotherapie is er ook voor diegene die een topprestatie wil neerzetten en zich daarop goed wil voorbereiden. Een sport fysiotherapeutische behandeling kan de voorbereiding naar een topprestatie bevorderen en een blessure voorkomen. Onze sportfysiotherapeuten behandelen bij sporten zoals fitness, crossfit, hardlopen, zwemmen, badminton, tennis, volleybal, voetbal, roeiers, hockeyers en ski- en snowboarders.

Sportfysiotherapeutische behandeling 

In de eerste fase staat vaak de lokale behandeling van de sportblessure centraal. Vervolgens wordt actief gerevalideerd om zo efficiënt mogelijk de specifieke sport te hervatten. Hiervoor is in de fysiotherapiepraktijk in Sambeek en Rijkevoort, een zeer ruime (110m2 en 200m2) oefenzaal met faciliteiten aanwezig om het einddoel te behalen.

Sportfysiotherapie helpt u indien mogelijk weer op uw oude sportniveau brengen, binnen de persoonlijke mogelijkheden en de gestelde of gewenste termijn. Bijvoorbeeld na een operatie zoals een voorste kruisband operatie, meniscusingreep of een andere operatie. Daar waar nodig passen wij Medical Taping toe gedurende de nabehandeling van uw blessures.

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier

 Speciaal sportspreekuur voor Voetbalvereniging VV Sambeek en Volleybalclub Avance

FysioChallenge heeft voor de voetbalvereniging Sambeek en de volleybalclub Avance in Sambeek een intensieve samenwerking in overleg en behandeling van deze sporters.