Zwangerschapsklachten

Als u zwanger bent, verandert uw lichaam, dat hoort er nu eenmaal bij. Er ontstaan kwaaltjes en de belasting neemt toe, terwijl uw belastbaarheid juist afneemt. Bewegen wordt moeilijker en uw lichaam reageert, waardoor u rug en bekkenklachten kunt krijgen. Tijdens dagelijks bewegen wordt het vaak alleen maar erger en lang in dezelfde houding blijven is een kriem. Wat nu?

Blijven functioneren tijdens uw zwangerschap

Samen gaan we dieper in op hoe uw bekken in elkaar zit. Welke spieren zijn belangrijk zijn bij het ondersteunen van de stabiliteit en waar zitten deze spieren eigenlijk? U leert deze spieren te gebruiken tijdens de dagelijkse handelingen, zodat u rug en bekken beter stabiliseert. U bent in staat uw belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen, waardoor u beter beweegt. Ook vormen houdingsadviezen voor het staan, zitten, lopen en (lichte) huishoudelijke taken onderdeel van het behandeltraject. U zult bewust zijn van uw houding, inzicht hebben in de lichamelijke veranderingen en kennis hebben over het ontstaan van klachten.

Kortom; samen zorgen we ervoor dat u tijdens uw zwangerschap mobiel blijft.

Hoe herkent u bekkenklachten bij zwangerschap?

De klachten uiten zich onder andere door:

- Een zeurende pijn in de onderrug
- Uitstraling naar de bil en/of het been
- Pijn rondom het schaambot
- Pijn aan de binnenkant van de benen
- Een brandende pijn in de bovenrug

Naast de individuele behandeling is het ook mogelijk om in groepsverband zich voor te bereiden op de bevalling en met een opbouw te starten na de bevalling. Kijk hiervoor bij de groepslessen voor zwangerschapscursus.