Medewerkers
Fysiotherapie Sambeek-Rijkevoort

Ronny Derks - Eigenaar

Voorstellen en interesse gebied
Mijn naam is Ronny Derks, 44 jaar en woonachtig in Rijkevoort - de Walsert. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik de specialisatie; arbeidsfysiotherapie (werkgerelateerde/relevante klachten), master manuele therapie (wervelkolom en gewrichtsklachten) afgerond.
Gevolgde cursussen zijn; Dry Needling (specifieke techniek om spierklachten te behandelen), training en revalidatie van hardlopers, schouder,- totale heup en knieprotheses. Behandeling van nek, kaak, hoofd- en aangezichtklachten (Crafta opleiding).  Mijn interesse gaat tevens uit naar sport gerelateerde klachten.
Ik ben aangesloten bij het
Rugnetwerk ZON. Het rugnetwerk is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) rugproblemen in de regio Noord-Brabant. 
Tevens ben ik aangesloten bij het Schoudernetwerk ZON. Het schoudernetwerk is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) schouderproblemen in de regio Noord-Brabant. 

In mijn vrijetijd zit ik graag op de wielrenfiets en geef voetbaltraining aan de jeugd. Daarnaast doe ik aan CrossFit, snowboarden en hardlopen. In het verleden heb ik aan kickboxen en volleybal gedaan.  

Ronny werkt in Sambeek   op maandagmiddag / avond en woensdag.   
                         Rijkevoort op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend. 

BIG- nummer: 79065930404


Edwin Lamers - Locatiemanager Sambeek

Voorstellen en interesse gebied 
Mijn naam is Edwin Lamers, 33 jaar en woonachting in Vianen NB. In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hierna heb ik 3 jaar bij andere praktijken gewerkt voordat ik in 2016 hier begonnen ben.
In 2017 heb ik de opleiding master manuele therapie afgerond aan de SOMT in Amersfoort. Deze specialisatie richt zich op het behandelen en diagnosticeren van klachten aan gewrichten en de wervelkolom. Sinds 2021 ben ik aangesloten bij het schoudernetwerk ZON, nadat ik de hierbij behorende cursussen heb gevolgd. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in schouderrevalidatie. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd waar ik technieken van gebruik tijdens de behandeling. Bijvoorbeeld Dry Needling en het Medical Taping Concept.

Mochten er bijzonderheden zijn, ben ik als locatiemanager het aanspreekpunt voor locatie Sambeek.

In mijn vrije tijd doe ik aan zaal- /veldvoetbal en tennis.


Edwin werkt in Sambeek op de maandag, dinsdagochtend, woensdagmiddag/avond, donderdag en vrijdag.

BIG- nummer: 99917238004


Maartje Jansen -Wouters

Voorstellen en interesse gebied 
Mijn naam is Maartje Jansen - Wouters, 31 jaar en woonachtig in Rijkevoort. In 2013 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) te Nijmegen.

Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het behandelen van patienten met hart- en longklachten. Ik werk graag met de oudere mens met als doel hun zo mobiel en zelfstandig mogelijk te houden. Mijn interesse gaat tevens uit naar de Oedeemtherapie, waarbij ik er samen met de patiënt naar streef om binnen zijn of haar dagelijks handelen zo optimaal als mogelijk te kunnen functioneren. Hiervoor heb ik de specialisatie Oedeemtherapie afgerond.

Het coronavirus is een flinke aanslag op onze samenleving en in het bijzonder op de door corona getroffen patiënten. Een deel van deze patiënten zal na het doormaken van de ziekte baat hebben bij adequate revalidatie in de eerste lijn.
Binnen het team FysioChallenge ben ik gespecialiseerd en gecertificeerd in het behandelen van de COVID-19 patiënten. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. 

In mijn vrije tijd ben ik bezig met fitness, yoga, wandelen en zwemmen.


Maartje werkt in Sambeek op de maandag, woensdagmiddag / avond en donderdag. 

BIG- nummer: 29917221104


Birgit Daalderop

Voorstellen en interesse gebied

Mijn naam is Birgit Daalderop, 37 jaar en woonachtig in Cuijk. In 2014 ben ik afgestudeerd als master fysiotherapeut aan de Universiteit Antwerpen en Vrije Universiteit Brussel.

Tijdens mijn opleiding en in het werkveld ging mijn interesse uit naar de actieve, sportende mens en heb ik mij verder ontwikkeld in de sportfysiotherapie. Daarnaast ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de relatie tussen lichaam en geest. Deze interesse is versterkt door de behandeling van COVID-19 patiënten, waarin ik mij sinds 2020 heb gespecialiseerd.
De manier van omgang met klachten, de emotionele aspecten achter het herstel en de invloed van stress of spanning op het fysiek functioneren vind ik belangrijk in de behandeling. Lichaam en geest kunnen we namelijk niet los van elkaar zien. Om me hier nog verder in te scholen, heb ik mij van september 2022 tot juni 2024 gespecialiseerd tot psychosomatisch fysiotherapeut. Graag kijk ik samen met u hoe u weer de balans kunt ervaren om fysiek klachtenvrij te kunnen functioneren.

In mijn vrije tijd doe ik aan bootcamp en zwemmen. Daarnaast heb ik jarenlang gehockeyd en houd ik van snowboarden, hiken en op zijn tijd een kanotochtje. Ook geniet ik ervan om met mijn vriend en onze twee kleine kids op pad te gaan, van lekker koken en van dingen creëren, van een muurschildering tot geboortebord tot allerlei soorten plannen en ideeën!

Birgit werkt in Sambeek    op dinsdag en donderdagmiddag/-avond.
                  in Rijkevoort op vrijdagochtend.

BIG- nummer: 19918401904

  Michiel Hendriks 

Voorstellen en interesse gebied

Mijn naam is Michiel Hendriks, 43 jaar en woonachtig in Boxmeer. In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2020 heb ik de Master Physical Therapy in Sports afgerond en mag ik me master sportfysiotherapeut noemen. Sinds 2009 heb ik verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van de behandeling van longaandoeningen zoals COPD en Astma.

Als fysiotherapeut behandel je veel verschillende klachten en blessures. Het persoonlijk contact en het samen oplossen van de klachten is waar ik veel plezier in heb. Bij mensen met COPD en Astma die last hebben van kortademigheid, benauwdheid of steeds minder makkelijk een stuk kunnen lopen of fietsen, is het een uitdaging om hier aan te werken en samen te kijken om de klachten te verminderen en de conditie te verbeteren.

Blessures kunnen voorkomen wanneer je als sporter tot het uiterste wilt gaan om je prestaties te verbeteren. Maar ook als u net weer begint met sporten voor uw gezondheid, om af te vallen of voor het plezier en ontspanning, kan de sportfysiotherapeut ondersteunen bij blessures en klachten. Binnen de sportfysiotherapie ben ik gespecialiseerd in lies-, knie- en enkelblessures. 

In mijn vrije tijd ben ik actief tennisser en sommigen zullen mij kennen van de tennisclub in Sambeek. Daarnaast loop ik regelmatig, ga ik graag skiën en wandel ik veel met onze hond. In het verleden heb ik jarenlang op de racefiets gezeten.

Michiel werkt in Sambeek   op maandag en donderdagmiddag / avond      
                         Rijkevoort op woendagochtend en vrijdag
 
BIG-nummer: 89910688104


Jessy Claassen

Voorstellen en interesse gebied

Mijn naam is Jessy Claassen, 32 jaar oud en woonachtig in Goch (Duitsland).
In 2015 ben ik afgestudeerd tot Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool in Utrecht. In Oktober 2022 heb ik binnen FysioChallenge mijn eindstage fysiotherapie succesvol afgerond en sinds Februari 2024 ook het theoretische gedeelte.
In de afgelopen jaren heb ik door diverse cursussen, kennis en ervaring opgedaan op het gebied van het behandelen van zwangere met bekkenklachten of bekkenbodemproblematiek voor en na de bevalling, bedrijfsoefentherapie en chronische pijn.

Mijn ambitie is om mensen te helpen hun doelen te bereiken op het gebied van lichaamshouding, beweging en het voorkomen en verminderen van klachten.

In mijn vrije tijd train ik een dansgarde en doe ik aan rollski.

Jessy werkt in Sambeek  op dinsdag en vrijdagochtend
                        Rijkevoort op maandag, woensdagmiddag / avond en donderdagmiddag / avond


Nieke Weijers


Voorstellen en intresse gebied

Mijn naam is Nieke Weijers, 22 jaar en woonachtig in Gennep.
In januari 2023 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), te Nijmegen. Ik heb mijn afstudeerstage met veel plezier mogen lopen bij Fysiochallenge. Tijdens de opleiding heb ik de minor Sports Physiotherapy and Active Aging (SPAA) gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over de sportrevalidatie en het onderwerp gezond ouder worden. Ik heb daarnaast tijdens mijn studie de cursus Medical Taping gevolgd.

In de toekomst wil ik me graag verder specialiseren richting de sportfysiotherapie, eventueel in combinatie met manuele therapie.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met volleybal, waarbij vanaf een jonge leeftijd al een grote ambitie is ontstaan. Ik volleybal in het tweede damesteam van Somas Activia in Sint Anthonis, op 1e divisie-niveau. Daarnaast train en speel ik mee op eredivisie niveau.

Nieke werkt in  Sambeek  op dinsdag en vrijdagmiddag
                        Rijkevoort op maandag, woensdagmiddag / avond en vrijdagochtend

BIG-nummer: 29932492404


Freek van den Brand

Voorstellen en intresse gebied
Mijn naam is Freek van den Brand, 24 jaar oud en woonachtig in Holthees. Ik ben in januari 2021 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik de minor Spinal Muscoloskeletal Physiotherapy (SMP) gevolgd. Binnen deze minor leer je veel over de wervelkolom en mobilisatietechnieken. Naast de opleiding heb ik ook een cursus Medical Taping en dry needling afgerond. Ook heb ik in mijn studieperiode een jaar als verzorger/fysiotherapeut gewerkt bij het eerste heren voetbalteam van SV Venray.

In mijn vrije tijd ben ik veel aan het sporten. Vroeger heb ik op redelijk hoog niveau geturnd, nog altijd train ik met veel plezier. Naast turnen doe ik aan voetbal en fitness. Ook ben ik afgelopen zomer begonnen met het oppakken van tennis. Sinds een aantal jaar ben ik ook fanatiek geworden in het snowboarden. Naast deze sporten vind ik het ook heerlijk om af en toe een rondje te rennen of lekker met de mountainbike de bossen in te gaan.

Freek werkt in Sambeek op Maandag en Vrijdagochtend. 

BIG-nummer: 7992886850 


Elle Derks - Kuenen

Voorstellen

Mijn naam is Elle Derks - Kuenen, 37 jaar en woonachtig in Rijkevoort - de Walsert.
Vanaf de opening van FysioChallenge (2013) zorg ik voor de declaraties bij de zorgverzekeraar, de particuliere nota's en de administatie.

In mijn vrije tijd tennis, volleybal en wandel ik graag.  
Elle werkt op de dinsdag- en donderdagochtend. 


Nicolle van Gorp 

Voorstellen

Mijn naam is Nicole van Gorp, 55 jaar en woonachtig in Boxmeer.
Ik ondersteun Elle met de administratie door onder andere het verzorgen van het declaratieproces richting de zorgverzekeraars. Indien cliënten vragen hebben over een bepaalde vergoeding m.b.t. fysiotherapie dan adviseer ik ze daar graag over of probeer naar de best mogelijke oplossing te zoeken. Dat doe ik met veel plezier.

Verder wandel ik veel in mijn vrije tijd, geniet ik van vakanties/ bergwandelingen en op z'n tijd een stedentrip. Mijn conditie probeer ik op peil te houden door yogirya en fitness.