Medewerkers
Fysiotherapie Sambeek

Ronny Derks

Voorstellen en interesse gebied
Mijn naam is Ronny Derks, 43 jaar en woonachtig in Rijkevoort - de Walsert. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik de specialisatie; arbeidsfysiotherapie (werkgerelateerde/relevante klachten), master manuele therapie (wervelkolom en gewrichtsklachten) afgerond.
Gevolgde cursussen zijn; Dry Needling (specifieke techniek om spierklachten te behandelen), training en revalidatie van hardlopers, schouder,- totale heup en knieprotheses. Behandeling van nek, kaak, hoofd- en aangezichtklachten (Crafta opleiding).  Mijn interesse gaat tevens uit naar sport gerelateerde klachten.
Ik ben aangesloten bij het
Rugnetwerk ZON. Het rugnetwerk is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) rugproblemen in de regio Noord-Brabant. 
Tevens ben ik aangesloten bij het Schoudernetwerk ZON. Het schoudernetwerk is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) schouderproblemen in de regio Noord-Brabant. 

In mijn vrijetijd zit ik graag op de wielrenfiets en geef voetbaltraining aan de jeugd. Daarnaast doe ik aan CrossFit, snowboarden en hardlopen. In het verleden heb ik aan kickboxen en volleybal gedaan.  

Ronny werkt van maandag tot vrijdag. Hij werkt tevens de maandagavond.

BIG- nummer: 79065930404


Maartje Jansen -Wouters

Voorstellen en interesse gebied 
Mijn naam is Maartje Jansen - Wouters, 30 jaar en woonachtig in Rijkevoort. In 2013 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) te Nijmegen.

Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het behandelen van patienten met hart- en longklachten. Ik werk graag met de oudere mens met als doel hun zo mobiel en zelfstandig mogelijk te houden. Mijn interesse gaat tevens uit naar de Oedeemtherapie, waarbij ik er samen met de patiënt naar streef om binnen zijn of haar dagelijks handelen zo optimaal als mogelijk te kunnen functioneren. Hiervoor heb ik de specialisatie Oedeemtherapie afgerond.

Het coronavirus is een flinke aanslag op onze samenleving en in het bijzonder op de door corona getroffen patiënten. Een deel van deze patiënten zal na het doormaken van de ziekte baat hebben bij adequate revalidatie in de eerste lijn.
Binnen het team FysioChallenge ben ik gespecialiseerd en gecertificeerd in het behandelen van de COVID-19 patiënten. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. 

In mijn vrije tijd ben ik bezig met fitness, yoga, wandelen en zwemmen.


Maartje werkt op de maandag, woensdag en donderdag. Ze werkt tevens de woensdagavond. 

BIG- nummer: 29917221104


Edwin Lamers

Voorstellen en interesse gebied
Mijn naam is Edwin Lamers, 32 jaar en woonachting in Vianen (bij Cuijk). In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool in Nijmegen. In 2017 heb ik de opleiding tot master manuele therapie (behandeling van wervelkolom en gewrichtsklachten) afgerond.
In 2013 heb ik de cursus Medical Taping Concept en in 2018 Dry Needling (specifieke techniek om spierklachten te behandelen) afgerond. 
In 2021 heb ik mij gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van schouderklachten. Ik ben aangesloten bij het Schoudernetwerk ZONHet schoudernetwerk is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) schouderproblemen in de regio Noord-Brabant. 

In mijn vrije tijd, doe ik aan zaal-/veldvoetbal en tennis.

Edwin werkt van maandag tot en met vrijdag. Hij werkt tevens de woensdagavond.   

BIG- nummer: 99917238004

 


Birgit Daalderop

Voorstellen en interesse gebied
Mijn naam is Birgit Daalderop, 35 jaar en woonachtig in Cuijk. In 2014 ben ik afgestudeerd als master fysiotherapeut aan de Universiteit Antwerpen en Vrije Universiteit Brussel, afstudeerrichting Sportfysiotherapie. Om mij verder de verdiepen in de actieve, sportende mens, heb ik van 2016 tot 2019 de opleiding Sportfysiotherapie aan de ESP – Nexus in Gennep gevolgd.

Naast mijn interesse voor actieve revalidatie, ben ik geïnteresseerd in de dynamiek tussen het fysieke, mentale en emotionele aspect van het menselijk lichaam. Klachten waarmee patiënten zich aandienen bij de fysiotherapeut, uiten zich meestal fysiek. Echter spelen mentale en emotionele druk vaak een steeds grotere rol. Ik vind het een uitdaging om hier samen met de patiënt in te verdiepen en zo de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Het coronavirus is een flinke aanslag op onze samenleving en in het bijzonder op de door corona getroffen patiënten. Binnen het team van FysioChallenge, ben ik eveneens gespecialiseerd en gecertificeerd in het behandelen van de COVID-19 patiënten. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. 

In mijn vrije tijd doe ik aan bootcamp. Daarnaast houd ik van wandelen/hiken, skeeleren, snowboarden en op zijn tijd een kanotochtje. In het verleden heb ik jarenlang met veel plezier gehockeyd.

Birgit werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ze werkt tevens de donderdagavond.

BIG- nummer: 19918401904


Freek van den Brand

Voorstellen en intresse gebied
Mijn naam is Freek van den Brand, 24 jaar oud en woonachtig in Holthees. Ik ben in januari 2021 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik de minor Spinal Muscoloskeletal Physiotherapy (SMP) gevolgd. Binnen deze minor leer je veel over de wervelkolom en mobilisatietechnieken. Naast de opleiding heb ik ook een cursus Medical Taping en dry needling afgerond. Ook heb ik in mijn studieperiode een jaar als verzorger/fysiotherapeut gewerkt bij het eerste heren voetbalteam van SV Venray.

In mijn vrije tijd ben ik veel aan het sporten. Vroeger heb ik op redelijk hoog niveau geturnd, nog altijd train ik met veel plezier. Naast turnen doe ik aan voetbal en fitness. Ook ben ik afgelopen zomer begonnen met het oppakken van tennis. Sinds een aantal jaar ben ik ook fanatiek geworden in het snowboarden. Naast deze sporten vind ik het ook heerlijk om af en toe een rondje te rennen of lekker met de mountainbike de bossen in te gaan.

Freek werkt op Maandag-, Woensdag- en Vrijdagochtend. 

BIG-nummer: 7992886850


Michiel Hendriks 

Voorstellen en interesse gebied

Mijn naam is Michiel Hendriks, 41 jaar en woonachtig in Boxmeer. In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2020 heb ik de Master Physical Therapy in Sports afgerond en mag ik me master sportfysiotherapeut noemen. Sinds 2009 heb ik verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van de behandeling van longaandoeningen zoals COPD en Astma.

Als fysiotherapeut behandel je veel verschillende klachten en blessures. Het persoonlijk contact en het samen oplossen van de klachten is waar ik veel plezier in heb. Bij mensen met COPD en Astma die last hebben van kortademigheid, benauwdheid of steeds minder makkelijk een stuk kunnen lopen of fietsen, is het een uitdaging om hier aan te werken en samen te kijken om de klachten te verminderen en de conditie te verbeteren.

Blessures kunnen voorkomen wanneer je als sporter tot het uiterste wilt gaan om je prestaties te verbeteren. Maar ook als u net weer begint met sporten voor uw gezondheid, om af te vallen of voor het plezier en ontspanning, kan de sportfysiotherapeut ondersteunen bij blessures en klachten. Binnen de sportfysiotherapie ben ik gespecialiseerd in lies-, knie- en enkelblessures. 

In mijn vrije tijd ben ik actief tennisser en sommigen zullen mij kennen van de tennisclub in Sambeek. Daarnaast loop ik regelmatig, ga ik graag skiën en wandel ik veel met onze hond. In het verleden heb ik jarenlang op de racefiets gezeten.

Michiel werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Hij werkt tevens de donderdagavond. 

BIG-nummer: 89910688104

 

Jan Devogelaere

Voorstellen en interesse gebied

Mijn naam is Jan Devogelaere, 62 jaar, ik heb de Belgische nationaliteit en woon sinds oktober 2022 in Bergen waardoor ik blij ben om dit team te komen versterken. Ik had gedurende meer dan 30 jaar een zelfstandige praktijk in Belgisch Limburg waar we ons specialiseerden in een actieve aanpak van musculoskeletale problematiek.  De opgedane kennis en ervaring probeer ik hier nu graag te gebruiken om samen met mijn collega’s van elke patiënt een fitter en gelukkiger mens te maken. Een gezonde geest in een gezond lichaam en carpe diem zijn m.i. immers belangrijke voorwaarden om gelukkig(er) te leven en deze visie probeer ik dan ook toe te passen in de aanpak van iemands probleem waarbij we samen op zoek gaan naar de beste oplossing. Geen enkel probleem is zo groot waardoor er niet kan gestreefd worden naar verbetering mits de juiste aanpak en nodige motivatie.

Ons grootste doel is het verwachtingspatroon van de patiënten te realiseren. Via manuele therapie, gespecialiseerde oefentherapie, ergonomische en preventieve fysio, myofasciale therapie, (dry needling) taping, podologie, loop- en fietsanalyse, atlas therapie zoeken we samen de weg om jullie doelen te bereiken. 

In mijn vrije tijd blijft sport en bewegen een belangrijk iets om mijn lichaam en geest fris te houden. Ik zit graag op de (race) fiets, doe aan joggen, padellen en skiën. Graag ga ik met vrienden naar culinaire avonden en muziekconcerten.

Jan  werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag. Hij werkt tevens de woensdag avond.


Elle Derks - Kuenen

Voorstellen

Mijn naam is Elle Derks - Kuenen, 36 jaar en woonachtig in Rijkevoort - de Walsert.
Vanaf de opening van FysioChallenge (2013) zorg ik voor de declaraties bij de zorgverzekeraar, de particuliere nota's en de administatie.

Elle werkt op de dinsdag- en donderdagochtend.