Nieuws
Opening locatie Rijkevoort interview Wanda Laarakkers

Geplaatst op 12-01-2023

FysioChallenge start in Rijkevoort

“Hier wordt aan gezondheid gewerkt”

Naast zijn praktijk in Sambeek opent FysioChallenge op 5 februari 2023 een Fysiotherapiepraktijk en gezondheidscentrum in Rijkevoort. Een ruime, sfeervolle locatie, direct naast de molen, waar ook huisartsenpraktijk Oploo-Rijkevoort zich gehuisvest heeft. Gezondheidscentrum Rijkevoort is een plek waar Positieve Gezondheid centraal staat.

Negen jaar geleden opende Ronny Derks een fysiotherapiepraktijk in Sambeek. De persoonlijke aandacht, brede interesse in de mens en professionaliteit is de kracht achter een groeiende praktijk. In eigen dorp, Rijkevoort, zocht Ronny een ruimte waar hij een tweede vestiging zou kunnen beginnen. De ruimte naast Molen Luctor et Emergo, bleek een schot in de roos. Ronny: “Ik was meteen verliefd! De ruimte biedt veel mogelijkheden en het dorpse, het persoonlijke en laagdrempelige, daar houd ik van. Dat heb je in Sambeek en ook in Rijkevoort.”

Een receptie, twee behandelkamers, een wachtkamer, een trainingszaal van 250 vierkante meter en een omkleed- en doucheruimte heeft FysioChallenge in het nieuwe pand tot zijn beschikking. Daarnaast is er een behandelkamer gerealiseerd voor de huisartsenpraktijk Oploo-Rijkevoort. De zes meter hoge trainingszaal met karakteristieke spanten biedt mogelijkheden, voor oefeningen en sportieve activiteiten, de hoogte in te gaan. Een 25 meter lange renbaan in de zaal is ideaal voor hardloopscholingen en analyse. Daarnaast kan er gewerkt worden aan conditie, coördinatie en stabiliteit middels verschillende apparaten. In de afgescheiden ruimte is er voldoende plek voor yoga- en ontspanningsoefeningen. Met toekomstige zonnepanelen, ledverlichting en dubbele beglazing is het pand helemaal van deze tijd.

Positieve Gezondheid, een bredere kijk op gezondheid, loopt als een rode draad door de nieuwe praktijk. Bij de benadering Positieve Gezondheid ligt de nadruk niet op de ziekte of beperking, maar stelt een betekenisvol leven van mensen centraal. “Het kent ook een preventieve sfeer, waarbij de gemeenschap samenwerkt met elkaar,” legt Ronny uit. “Een voorbeeld; in Rijkevoort is een wandelpad; het Kikkerpad, aangelegd. Het idee is ontstaan om daar een gezondheids-pad van te maken. Daar kunnen bijvoorbeeld wandelingen met een fysiotherapeut worden georganiseerd, die oefeningen met je doet. Of met een diëtist die uitleg geeft over gezonde voeding. Op zulke momenten zijn we met gezondheid bezig, maar ook met elkaar ontmoeten en gehoord worden. Op een laagdrempelige en professionele manier aan gezondheid werken is het doel van Gezondheidscentrum Rijkevoort. Ik heb, samen met mijn team, heel veel zin om in Rijkevoort te starten.”

Op 5 februari vindt een feestelijke opening en open dag van Gezondheidscentrum Rijkevoort plaats, Kapelstraat 33 Rijkevoort. Er worden twee lezingen gegeven waarvoor u zich kunt inschrijven. Zie onze website: www.fysiotherapie-boxmeer.nl

 

Naar het overzicht