Nieuws
Blessurevrij hardlopen?

Geplaatst op 08-03-2018

De laatste jaren is een toenemende groei waarneembaar bij sporten in de buitenlucht. Hardlopen staat op de 5e plaats als meest populaire sport binnen Nederland. Jaarlijk lopen Hardlopers in Nederland 420.000 sportblessures op. Deze blessurecijfers zijn hoog en kunnen beperkt worden.

Blessures verkleinen is de visie van onze fysiotherapeut bij hardlopen 

FysioChallenge heeft als visie; dat de kans op blessures bij hardlopen verkleind kunnen worden door; fysiek in goede conditie te zijn, -analyse type hardloopschoenen, -toepassing juiste hardlooptechniek, -bewuste opbouw looptraining en juiste voeding. Hierin bieden wij ondersteuning. Samenwerking met, looptrainer, podotherapeut, hardloop speciaalzaak en eventueel diëtiste is mogelijk.

Elke hardloper krijgt bij FysioChallenge persoonlijke aandacht

Bij elke geblesserde hardloper wordt een intake en onderzoek (analyse) uitgevoerd. Tijdens het onderzoek wordt de specifieke klacht onderzocht en vindt een analyse van de bewegingsketen plaats. Hierbij onderzoeken we naar mogelijk bewegingsdysfuncties in de gewrichten van de rug, heupen, knieën, enkels en voeten. Ook wordt de specifieke spierkracht welke nodig is tijdens het hardlopen getest. Als laatste volgt een video- loopanalyse en wordt samengewerkt met bovengenoemde disciplines om tot een goed herstel te komen.

Persoonlijke begeleiding bij hardlopen

Indien geïndiceerd vindt een 1 op 1 begeleiding en training plaats om tot herstel te komen. Dit wordt indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie vergoed de zorgverzekeraar.

FysioChallenge verzorgd groepslessen in Sambeek nabij Boxmeer en Bergen

Twee maal per jaar (September en Maart) wordt er gestart met een wekelijkse groepstrainig van 13 lessen speciaal voor hardlopers.
Deze training is gericht om de blessurekans te verkleinen en de loopprestatie te vergroten. Binnen dit uur wordt getraind op verbetering spierkracht, actieve stabiliteit en looptechniek. De training is goed te combineren door voor of na de groepstraining nog szelf rustig te gaan hardlopen. Het trainen van zware interval of grote afstanden is niet geadviseerd. Vooraf aan de 1e traig wordt eenmalig een individuele intake ingepland van 1uur. Hier wordt het de gespecialiseerde fysiothapeut gekeken naar uw doelen, en volgens bovenstaande analyse gescreend op uw gezonheid gericht op het hardlopen. Middels deze intake kan kwalitatief en doelgericht gewerkt worden.
De kosten voor de looptraining zijn hier te vinden.

Wilt u meer weten over onze hardloopscholing? Neem een kijkje onder hardloopscholing.

Naar het overzicht