Oedeemtherapie
manuele lymfedrainage

Oedeem komt onder meer voor in de lymfe, bij borstkanker, andere vormen van kanker, bloedvatproblemen en bij littekens na een operatie of ongeval.

Oedeem is het vasthouden van vocht of een vochtophoping in het lichaam.

Dit is een veelvoorkomende aandoening van het bewegingsapparaat. Wellicht kent u iemand in uw naaste omgeving die last heeft van vocht in enkels, vocht in benen, vocht in de knie. Oedeem kent verschillende vormen en is vaak de oorzaak van bijvoorbeeld een verdikt been of een zwelling. Oedeem kan veroorzaakt worden door een aangeboren ontwikkelingsstoornis van het lymfesysteem, door een beschadiging aan het lymfestelsel o.a. door complicaties na een oncologische behandeling (behandeling bij kankerpatiënten), infecties, huidziekten, trauma en een verminderd functioneren van de aderen.

Naast dat oedeem vaak pijnlijk is, kan het ook ontstekingen veroorzaken.

Behandeling van oedeem, manuele lymfedrainage | vocht weg masseren

De behandeling van oedeem bestaat voornamelijk uit een goede voorlichting, huidzorg, manuele lymfdrainage, bandageren en oefentherapie.

Oedeemtherapie helpt vocht af te voeren door gericht te masseren en verzacht daarmee ondermeer de pijn. De oedeemtherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met oefentherapie, taping en manuele lymfedrainage.

 

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier