Oedeemtherapie
Manuele lymfedrainage

Oedeemtherapie richt zich op manuele lymfedrainage. Oedeem komt onder meer voor in de lymfe, bij borstkanker, andere vormen van kanker, bloedvatproblemen en bij littekens na een operatie of ongeval. Het is het vasthouden van vocht of een vochtophoping in het lichaam. 

Oedeem is een veelvoorkomende aandoening van het bewegingsapparaat. Wellicht kent u iemand in uw naaste omgeving die last heeft van vocht in de enkels, vocht in de benen of vocht in de knie. Oedeem kent verschillende vormen en is vaak de oorzaak van bijvoorbeeld een verdikt been of een zwelling. Het kan veroorzaakt worden door een aangeboren ontwikkelingsstoornis van het lymfesysteem, door een beschadiging aan het lymfestelsel o.a. door complicaties na een oncologische behandeling (behandeling bij kankerpatiënten), infecties, huidziekten, trauma en een verminderd functioneren van de aderen.

Naast dat oedeem vaak pijnlijk is, kan het ook ontstekingen veroorzaken.

Behandeling van oedeem, manuele lymfedrainage | vocht weg masseren

De behandeling van oedeem bestaat voornamelijk uit een goede voorlichting, huidzorg, manuele lymfdrainage, bandageren, taping en/of oefentherapie. Door gerichte massage wordt het vocht ondersteunt om af te voeren en dit verzacht indirect de pijn. 

Informeer vrijblijvend via T. 0485 76 90 59 naar de mogelijkheden of mail uw vragen 

contactformulier